ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли шламонакопичувач Торецького фенолзаводу, - СЦКК

Фахівці поки що не можуть оцінити масштаби пошкоджень.

Бойовики обстріляли шламонакопичувач Торецького фенолзаводу, - СЦКК
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації повідомила про обстріл бойовиками шламонакопичувача промислових відходів хімвиробництва Торецького фенольного заводу в Донецькій області.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил в Фейсбуці.

Відзначається, що представники СЦКК 25 липня виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача.

Фахівці поки що не можуть оцінити масштаби пошкодження об'єкта. При цьому не виключено, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші.

"У такому випадку це може призвести до потрапляння отруйної рідини в ґрунтові води і в подальшому в річку Кривий Торець, що спричинить масштабну екологічну катастрофу на території області", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У СЦКК нагадали, що обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню в районі проведення аварійно-відновлювальних робіт зі зміцнення шламонакопичувача з 10 липня по 1 серпня 2018 року.

Нагадаємо, прифронтовий Торецьк часто потрапляє під обстріл з боку бойовиків. Так, в травні кілька снарядів потрапило в будівлю туберкульозного і психоневрологічного диспансерів. Також обстріли часто призводять до зупинки Донецької фільтрувальної станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram