ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ реконструює зливостоки біля метро "Лівобережна" за 190 млн гривень

Дати початку робіт поки що не повідомляють.

Київ реконструює зливостоки біля метро "Лівобережна" за 190 млн гривень
Фото: Инна Холодова/facebook

Київ планує провести реконструкцію дощової каналізації по Броварському проспекту від станції метро "Лівобережна" до моста метро вартістю 190 млн гривень.

Про це повідомляє комунальна корпорація "Київавтодор", передає "Інтерфакс-Україна".

"Повний комплекс робіт з реконструкції дощової каналізації по Броварському проспекту від вул. Шептицького до моста метро через Русанівську протоку - 190 млн гривень", - ідеться в повідомленні.

Гендиректор "Київавтодору" Олександр Густелєв зазначив, що реконструкція триватиме щонайменше 1,5 - 2 роки.

"Сама реконструкція передбачає повну реконструкцію системи зливової каналізації. Не тільки в зоні метро, але і повністю переходів, збільшення пропускної здатності. Там повністю буде зміна системи каналізації, згідно з і будівельними нормами, і інженерними розробками", - сказав він.

За словами Густелєва, дати початку реконструкції поки що невідомо.

Нагадаємо, в середу в Києві через сильну зливу в деяких районах затопило вулиці і підземні переходи. Зокрема, проблеми були в районі метро "Лівобережна", де після випадання рясних опадів традиційно затоплюється автодорога, що проходить під мостом.

Станція і шляхопровід були споруджені в 1965 році посеред малоповерхової індивідуальної забудови, яку згодом змінила висотна, а розв'язка біля станції перетворилася на великий транспортний вузол. Підтоплення в районі Лівобережної відбуваються регулярно через недоліки інженерних комунікацій. Під час реконструкції площі до "Євробачення-2017" систему зливостоків не вдосконалювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram