ГоловнаСуспільствоПодії

Водій "Хаммера", який збив дитину на переході, відмовився здати зразки біоматеріалів

За попередньою інформацією, "драгер" не виявив алкогольного сп'яніння.

Водій "Хаммера", який збив дитину на переході, відмовився здати зразки біоматеріалів

Водій автомобіля Hummer, який збив на смерть дитину, відмовився надати на перевірку необхідні зразки біоматеріалів.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За словами Максимець, хоча алкотестер і не виявив ознак алкогольного сп'яніння у водія, але тільки після отримання лабораторних досліджень сечі можна буде стверджувати, чи був він у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

"Тому рано робити заяви, що він був тверезий, як дехто вже встиг інтерпретувати цю інформацію. І є ще один момент. Водій відмовився надати біологічні зразки, які від нього потрібні", - написала вона у фейсбуці.

Максимець також повідомила, що прокуратура Києва 26 липня через суд вимагатиме відібрати відповідні біоматеріали у нього примусово. Це клопотання вже підготовлено та зранку буде скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду.

Нагадаємо, увечері 24 липня на бульварі Лесі Українки у Києві водій позашляховика на пішохідному переході збив на смерть 10-річну дитину. Він не зупинився на місці аварії, а проїхав далі і спробував зняти номери зі свого автомобіля.

Під час затримання поліцією водій чинив опір і заявляв, що "не ухиляється від відповідальності". Драг-тест, проведений на місці, не показав наявності алкоголю.

Прокуратура повідомила про підозру водію автомобіля Hummer у скоєнні ДТП, що спричинила загибель дитини, і має намір просити суд заарештувати його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram