На окупованому Донбасі збирають "масовку" для поїздки на Хресну ходу до Києва

На одного "особливо віруючого" виділяється сума у 20 тисяч російських рублів.

На окупованому Донбасі збирають "масовку" для поїздки на Хресну ходу до Києва
Фото: Макс Требухов

На окупованій частині території Донецької області збирають людей для відправлення у Київ у ролі "групи підтримки" супротивників української автокефалії.

Ці люди братимуть участь у заходах, які організовує в день Хрещення Київської Русі УПЦ МП, пише Інформаційний спротив.

Про це у своєму блозі в Твіттері пише колишній житель Донецька Олександр Чернов, за інформацією якого йдеться про відправлення близько двох сотень чоловіків.

Водночас, на одного "особливо віруючого" виділяється сума у 20 тисяч російських рублів.

Показово, що кошти для забезпечення цього вояжу "акумулюються" з місцевого бізнесу.

Раніше координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що Москва готує чергову спробу зірвати автокефалію для України. Тимчук повідомив про підготовку провокацій під час Хресної ходи 27 липня.

Нагадаємо, 27 липня минулого року 15 тис. віруючих УПЦ МП провели хресну ходу в центрі Києва. У 2016 році Хресна хода була не менш масовою. Правоохоронці, щоб не допустити провокацій, ретельно перевіряли охочих потрапити в перекриту зону, а також в обов'язковому порядку перевіряли у них документи. Під час релігійних заходів порушень поліція не зафіксувала.

16 червня 2016 року Верховна Рада скерувала звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати автокефалію Української православної церкви. Зокрема, Рада попросила Варфоломія видати томос (указ) про автокефалію Православної церкви в Україні.

Про те, що саме буде відбуватися після отримання Томосу, як нову церкву зможе інтегруватися МП, а також, хто буде володіти Київською та Почаївською лаврами, читайте в інтерв'ю Соні Кошкіної з Патріархом Філаретом.

Про ставлення до цього питання Вадим Новинський, який, за його власним твердженням, "ніколи нічого не намагався робити в церкві", теж розповів в інтерв'ю Соні Кошкіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram