ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Києва оголосила про підозру водієві "Хаммера", який збив дитину на переході

Завтра на суді прокуратура вимагатиме, щоб чоловіка взяли під варту.

Прокуратура Києва оголосила про підозру водієві "Хаммера", який збив дитину на переході

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру водію автомобіля "Hummer" за фактом скоєння ДТП, що сталося вчора ввечері на бульварі Лесі Українки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Водій позашляховика, грубо ігноруючи правила дорожнього руху, а саме червоний сигнал світлофора, скоїв наїзд на дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої медичної допомоги.

Водія затримали і доставили в Київську міську наркологічну клінічну лікарню "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Прокуратура оголосила затриманому про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення в небезпеці), і готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, увечері 24 липня на бульварі Лесі Українки в Києві водій позашляховика на пішохідному переході збив насмерть 10-річну дитину. Він не зупинився на місці аварії, а проїхав далі і спробував зняти номери зі свого автомобіля.

Під час затримання поліцією водій чинив опір і заявляв, що "не уникає відповідальності". Драг-тест, який провели на місці, не показав наявності алкоголю.

Прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що водій не є власником автомобіля, яким скоєно наїзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram