ГоловнаСуспільствоПодії

Тест на алкоголь показав, що водій "Хаммера", який збив насмерть дитину, був тверезим

Перевірка на наркотики займе ще кілька днів.

Тест на алкоголь показав, що водій "Хаммера", який збив насмерть дитину, був тверезим
Фото: kiev.informator.ua / Дмитрий Щерблюк

За попередньою інформацією, "Драгер" не виявив алкогольного сп'яніння у водія автомобіля Hummer Кирила Островського, який 24 липня насмерть збив дитину в Києві.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, передає "Українська правда".

"Ми очікуємо результатів звітності на алкогольне і наркотичне сп'яніння. За попередньою інформацією, Драгер не виявив алкогольного сп'яніння, але остаточні результати ми зможемо оприлюднити після того, як отримаємо висновки експертизи", - розповіла прес-секретар.

За її словами, експертиза на алкоголь робиться швидко, а на стан наркотичного сп'яніння - упродовж декількох днів. Це залежить від лабораторії.

Максимець також зазначила, що столична прокуратура клопотатиме про обрання водієві запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

"Швидше за все, завтра ми будемо звертатися до Шевченківського районного суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без застави", - зазначила прес-секретар.

Вона повідомила, що власника автомобіля вже встановлено.

"Власника автомобіля встановлено, водій не є власником цього автомобіля. Сьогодні будемо звертатися з клопотанням до суду про арешт автомобіля для забезпечення кримінального провадження", - повідомила Максимець.

Зараз правоохоронці встановлюють обставин ДТП, у тому числі - чи дійсно водій намагався втекти з місця події, як про це  розповіли свідки.

"Очевидці вказують на те, що він нібито зупинився десь через 50 метрів від пішохідного переходу, а потім знову поїхав, припаркувався. За словами очевидців, навіть нібито намагався зняти номерні знаки, але ми повинні це підтвердити в рамках кримінального провадження, тому зараз проводяться слідчі дії", - підсумувала вона.

Нагадаємо, увечері 24 липня на бульварі Лесі Українки в Києві водій позашляховика на пішохідному переході збив насмерть 10-річну дитину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram