ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач ООС допустив участь добровольців у лавах ЗСУ

Сергій Наєв зустрівся з командувачем УДА Дмитром Ярошем.

Командувач ООС допустив участь добровольців у лавах ЗСУ
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв і командувач Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош на зустрічі у Краматорську обговорили питання участі бійців УДА у лавах Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Під час бесіди були обговорені питання участі мотивованих бійців УДА в складі всіх видів і родів Збройних сил України (у тому числі у складі повноцінного підрозділу) на умовах укладення контракту (у тому числі короткострокового). Було запропоновано проходження військової служби в резерві у складі бойових військових частин спеціального призначення, розвідки та в підрозділах територіальної оборони", - йдеться в повідомленні.

Наєв запевнив, що в разі прийняття позитивного рішення бійцями УДА сприятиме проходженню служби в інших силових відомствах сектора безпеки і оборони зі складу об'єднаних сил.

Сторони також обговорили можливу участь бійців УДА в підготовці сил для охорони державного кордону, підрозділів територіальної оборони та інших ініціатив Дмитра Яроша.

Під час розмови Сергій Наєв роз'яснив свою позицію щодо категорій людей, які, на його переконання, не мають права перебувати на передньому краї і безпосередньо в бойових порядках ЗСУ. До них належать: особи, які раніше відвідували підрозділи на передньому краї заради власного піару або у власних меркантильних інтересах; особи, які не мають законного права мати зброю; особи, що офіційно не включені до складу об'єднаних сил.

У той же час командувач об'єднаних сил зазначив, що законодавством України не врегульовано питання участі бійців УДА в бойових діях на передньому краї і безпосередньо в бойових порядках ЗСУ.

Він пояснив, що вважає добровольцями всіх, без поділу на тих, хто служить в ЗСУ, Національній гвардії, Службі безпеки України та інших складових сектору безпеки і оборони, а також зараховує до цієї категорії бійців добровольчих батальйонів ЗСУ, МВС, УДА і Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram