ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову без права внесення застави

Наступне засідання відбудеться 30 липня.

Суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову без права внесення застави
Фото: NewsRoom

Київський районний суд Харкова продовжив арешт на 60 днів підозрюваним у справі про смертельну ДТП в Харкові - Олені Зайцевій та Геннадію Дронову.

Про це повідомляє NewsRoom.

На сьогоднішньому судовому засіданні адвокат Зайцевої Юлія Козир вперше попросила про пом'якшення запобіжного заходу для її підзахисної. Вона пояснила це станом її здоров'я і надала відповідні документи. Наступне засідання відбудеться 30 липня. Адвокат Дронова також просив випустити підзахисного з СІЗО, але він виступав за це і раніше.

"У мене вдома зараз 82-річна мама, залишилася одна, і за нею доглядають сусіди. Я говорив, що можу передати свої паспорти і водійські права, а також відмовитися від спілкування зі ЗМІ, щоб це не вважали тиском на суд", - сказав на суді Дронов.

Прокуратура ж навпаки - просила продовжити обом запобіжний захід.

Також на сьогоднішньому засіданні заслуховували експерта Інституту судово-медичних експертиз, повідомляє "112 Україна".

"Він проводив експертизи відразу після ДТП. Спеціаліст доповідав про швидкість і про те, де були машини у момент ДТП. На ці питання точно експерт не відповів, він пояснив, що не було достатньо доказів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 жовтня минулого року у Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Зайцевої, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Дронова. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався у пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шестеро осіб було госпіталізовано. Зайцевій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявляв на суді, що у ДТП винен Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру. 8 листопада суд відправив Дронова під арешт без можливості внесення застави до закінчення слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram