ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні за півроку сталося дві тисячі ДТП з вини п'яних водіїв

Загалом кількість аварій скоротилася приблизно на 10%.

В Україні за півроку сталося дві тисячі ДТП з вини п'яних водіїв
Фото: Виталий Мирошниченко

У січні-червні 2018 року в Україні з вини п'яних водіїв сталося понад дві тисячі ДТП.

Такі дані на міжвідомчій нараді в МВС навів начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування (ДОАЗОР) Олексій Сергєєв.

За його словами, цього року кількість дорожньо-транспортних пригод скоротилася приблизно на 10% порівняно з останніми роками, ДТП з потерпілими - на 16%, ДТП із загиблими - також на 10%. У той самий час із початку року сталося 97 ДТП із великою кількістю загиблих і травмованих, що, на думку поліцейського, вплинуло на "негативне уявлення громадян про стан аварійності в Україні".

"У той самий час чи не наймасштабніші і найкривавіші ДТП скоюються водіями, які перебували в стані сп'яніння. За перші шість місяців цього року з вини нетверезих водіїв сталося понад дві тисячі аварій, 349 з яких - з постраждалими. Безпека таких осіб призвела до загибелі 42 громадян і травмування 446", - цитує Сергєєва прес-служба поліції.

Нагадаємо, на початку липня 2018 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який істотно посилює покарання за водіння в нетверезому стані.

Відповідно до законопроекту, порушення ПДР у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння або під дією будь-яких інших дурманних речовин передбачає покарання за ст. 286-1 Кримінального кодексу. Санкція статті - від 8 до 10 років позбавлення волі з позбавленням прав на водіння на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram