ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обмежують пересування СММ ОБСЄ і не дають спілкуватися з медиками

Від членів наглядової місії, ймовірно, приховують жертви серед мирного населення.

Бойовики обмежують пересування СММ ОБСЄ і не дають спілкуватися з медиками
Фото: EPA/UPG

Бойовики російсько-окупаційних військ продовжують незаконно зупиняти представників ОБСЄ і обмежувати їхнє вільне переміщення на Донбасі. Про це повідомляють у звіті СММ ОБСЄ.

"21 липня троє озброєних членів збройних формувань знову зупинили патруль СММ на блокпосту на північ від н.п. Заїченко (непідконтрольний Україні, 26 км на північний схід від Маріуполя) і не дозволили спостерігачам проїхати в західному напрямку до Пікуза і в південному напрямку до Саханки (24 км на північний схід від Маріуполя), пославшись на "міркування безпеки"). Члени патруля місії відзначили, що автомобілі проїжджали через блокпост в обох напрямках", - ідеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що 22 липня на цьому ж блокпосту на північ від Заїченка троє озброєних членів збройних формувань знову зупинили патруль СММ і не пропускали спостерігачів у західному напрямку Пікуза і в південному напрямку Саханки, посилаючись на "міркування безпеки".

Крім того, за даними місії, бойовики забороняють медичним працівникам на окупованій території поширювати інформацію про жертви серед цивільного населення на Донбасі. "20 липня медперсонал лікарні в н.п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька) відмовився надавати СММ інформацію про жертви серед цивільного населення, посилаючись на необхідність отримання письмового дозволу від конкретного керівника збройних формувань", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК інформує, що збройні формування РФ, незважаючи на домовленості щодо відведення озброєння активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram