ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився продовжувати заочний арешт азербайджанця, який побив Найєма

Слідчий і прокуратура не довели, що Саїтова оголошено в міжнародний розшук.

Шевченківський районний суд Києва відмовився продовжити заочний арешт Магомеда-Аміна Саїтова, який утік в Азербайджан і якого підозрюють у побитті депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на матеріали суду.

Клопотання до суду про заочний арешт подав слідчий поліції, оскільки попередній термін утримання Саїтова під вартою закінчився 1 липня.

Поліція зазначила, що в травні Генеральний секретаріат Інтерполу вніс клопотання про публікацію "синього" повідомлення про розшук підозрюваного (розшук з метою встановлення місця перебування).

Слідчий повідомив, що в Азербайджан направлено клопотання про видачу Саїтова Україні для притягнення до кримінальної відповідальності, але екстрадиційний арешт не відбувся, тому що закінчилася постанова про заочний арешт з України.

Суд не погодився з доводами поліції і прокуратури, аргументувавши своє рішення тим, що в матеріалах справи немає даних про оголошення Саїтова в міжнародний розшук.

Нагадаємо, бійка за участю Мустафи Найєма відбулася в Києві наприкінці квітня. Четверо чоловіків побили народного депутата через конфлікт під час дорожнього руху. Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі, а четвертий встиг вилетіти в Азербайджан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram