ГоловнаСуспільствоЖиття

У перший день перевірки перевізників поліція виявила понад 80 порушників

Мобільні групи інспекторів перевірили понад 200 автобусів і маршруток.

У перший день перевірки перевізників поліція виявила понад 80 порушників
Фото: zt.npu.gov.ua

За добу поліцейські виявили більш ніж 80 перевізників-порушників. Про це сьогодні, 23 липня, повідомив заступник голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, повідомляє прес-служба відомства.

За минулу добу в Україні почали роботу мобільні групи з виявлення та документування порушень у сфері пасажирських перевезень. Сформовано 33 групи, до складу яких входять працівники відділів безпеки дорожнього руху патрульної поліції і територіальних підрозділів Укртрансбезпеки.

"Упродовж доби забезпечено роботу тридцяти трьох таких спільних мобільних груп. Уже перевірено більш ніж 200 автобусів, що здійснюють перевезення пасажирів. Складено 87 адміністративних матеріалів", - сказав Фацевич.

Серед найчастіших порушень - керування без необхідних документів, керування автобусами, які мають технічні несправності і не пройшли обов'язковий технічний контроль, порушення правил надання послуг і вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху.

Нагадаємо, перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін підкреслив, що поліція вживатиме додаткові заходи для безпеки пасажирів на дорогах України.

Минулого тижня, в п'ятницю, 20 липня, в результаті трьох ДТП загинули 18 осіб, більш ніж 20 отримали поранення. Після цього міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував повернення швидкісного режиму на дорогах, а в поліції почали операцію "Перевізник" з перевірки маршруток і автобусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram