ГоловнаСуспільствоВійна

На КПВВ "Мар'їнка" затримали медсестру бойовиків "ДНР"

34-річна мешканка Горлівки несла службу на блокпостах і рятувала поранених терористів.

На контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" українські військові затримали мешканку Горлівки, що співпрацює з бойовиками "ДНР". Жінка їхала до Києва, повідомляє прес-служба Національної поліції.

34-річна мешканка Горлівки заявляє, що не змогла знайти в місті роботу за фахом "менеджмент", тому пішла добровольцем до лав терористів. У 2014 році вона отримала зброю і почала охороняти периметр блокпоста, який належав Горлівській адміністрації. Після закінчення курсів невідкладної медичної допомоги пішла санітарним інструктором мінометної батареї першого мотострілецького батальйону. Вона допомагала пораненим і навіть встигла побувати в деяких "гарячих точках", зокрема в Дебальцевому.

У жовтні 2016 року санітарка залишила лави бойовиків, оскільки знайшла роботу в місцевій лікарні, де досі працює оператором комп'ютерного набору.

Учора на КПВВ Мар'їнка під час стандартної процедури перевірки в рамках проведення операції Об'єднаних сил поліцейські спільно з прикордонниками зупинили учасницю незаконного збройного формування. На момент зупинки поліцейські вже володіли достатньою інформацією про її причетність до терористичного угруповання.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Санкція статті - від 3 до 8 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram