ГоловнаСуспільствоОсвіта

Порошенко підписав закон про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи"

Фінляндія виділить Україні 6 млн євро.

Порошенко підписав закон про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи"
Фото: Александр Рудоманов

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Угоди між урядом України і урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи", повідомила прес-служба глави держави.

Закон Верховна Рада ухвалила 3 липня 2018 року.

Угоду між урядами України і Фінляндії про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи" було підписано 5 березня 2018 року в Києві.

Документ є правовою основою для ефективної реалізації проекту "Фінська підтримка реформи української школи" і залучення коштів технічної допомоги уряду Фінляндії на підтримку реформування загальної середньої освіти в Україні.

"Інтерфакс-Україна" зазначає, що в рамках реалізації проекту планується залучити до 6 млн євро технічної допомоги від Фінляндії для підтримки реформування середньої освіти в Україні.

Реалізація проекту розрахована на 2018-2021 роки.

Як зазначається в додатку до угоди, проект є загальнонаціональним і зосередиться на трьох тематичних напрямах, пов'язаних між собою: розвиток компетенції вчителів, популяризація освіти і освітнє середовище.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що цей проект відповідає основним потребам реалізації концепції "Нова українська школа". Зокрема, передбачається підготовка вчителів початкової школи (1-4 класи) до введення в освітній процес державного стандарту початкової освіти, який розроблено на основі компетентно орієнтованого підходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram