ГоловнаСуспільствоВійна

ІС: аварія, в яку потрапив наступник Мотороли, була спробою вбивства

Воху замовив російський куратор Горностай.

ІС: аварія, в яку потрапив наступник Мотороли, була спробою вбивства

Дорожня аварія, у якій ледь не загинув командир підрозділу бойовиків "ДНР" "Спарта" Володимир Жога з позивним Воха, могла бути не випадковою.

Про це йдеться в публікації групи "Інформаційний спротив".

У розпорядженні ІС опинився телефонний запис, на якому якийсь чоловік попереджає Воху, що на нього готується замах і що замовником виступає якийсь Артур (як звучить у розмові, російський військовий). За словами інформатора, "замовник" був "явно при грошах, і особливо торгуватися не став". Він стверджує, що сума становить "25 зелених", найімовірніше, мова йде про 25 тисяч доларів.

Друга розмова, яку також опублікували в ІС, - це доповідь Артуру про виконану роботу та про винагороду за неї. Виконавець стверджує, що "відпрацював красиво", і "Воха", хоч і залишився живим, буде інвалідом. Втім, замовник залишився незадоволеним, що "об'єкт" таки вижив, і заявив, що "другу частину грошей" виконавцю через це платити не збирається.

ІС стверджує, що Артур - це російський кадровий військовий з прізвищем Кунгуров і позивним "Горностай", який деякий час перебував у "Спарті" на посаді радника. У "Горностая" і "Вохи" склалися вкрай напружені стосунки, оскільки "Горностай" постійно вказував "Восі" на номінальність його посади, і що в принципі людина такого віку не має права бути комбатом.

Нагадаємо, що Воха потрапив у ДТП 6 липня 2018 року. Він їхав у Донецьк на мотоциклі зі своєю дівчиною і врізався в мікроавтобус. Дівчина загинула на місці.

До жовтня 2016 року батальйон "Спарта" очолював Арсен Павлов (Моторола). Він загинув під час вибуху в ліфті свого будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram