ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігові через зливу затопило каналізаційну станцію (оновлено)

Підтоплення могло статися через навмисне руйнування дощової каналізації.

У Чернігові через зливу затопило каналізаційну станцію №4 на перехресті Кільцевої вулиці і проспекту Миру, у зв'язку з чим її відключили від електропостачання. Відповідно, припинено водовідведення в районі ЗАЗ.

Про це йдеться на сторінці КП "Чернігівводоканал" у фейсбуці.

Людей зі станції евакуйовано.

Коли відновиться робота каналізаційної станції, невідомо.

Місцеве видання "Свобода ФМ" пише, що в результаті нічного дощу 21 липня затопило ще кілька вулиць - Декабристів, Селюка.

Фото: facebook.com / Юлія Нємова

На Кільцевій вулиці стався зсув.

Оновлення. Прес-служба ДержНС у Чернігівській області повідомила, що внаслідок інтенсивних опадів 21 липня підтоплення зафіксовані на вулицях Десняка, Радченка, Декабристів, Могилянського, Гагаріна, Генерала Авдєєнка, пров. Гомельський. Також постраждали приміщення Чернігівського територіального центру соціального обслуговування на вул. Текстильників, 25 і ПАТ "Будіндустрія" на вул. Індустріальна, 11, три підвальних приміщеннях багатоквартирних житлових будинків на пр. Миру, 263, 247А та вул. Івана Мазепи, 36.

Оновлення 20:31. Імовірною причиною підтоплення приміщень у Чернігові може бути умисне руйнування дощової каналізації. Таких висновків дійшла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляєт прес-служба Чернігівської міської ради.

"Ймовірною причиною можуть бути дії щодо умисного руйнування зливової каналізації в цьому районі в минулі роки під час приватної забудови. Повідомлення про цей факт міська рада передає в управління поліції для перевірки факту слідчим шляхом та іншого правового реагування", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цією ж проблемою може бути знеструмлена і КНС №4, розташована в цьому районі.

До будинків, де тимчасово припинено водопостачання, було організовано підвезення питної води.

Синоптики прогнозують, що дощі в Чернігові йтимуть ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram