ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні з 27 липня повернуть швидкісний контроль на дорогах, - Омелян

З понеділка радари будуть встановлені на автомобілях Нацполіції.

В Україні з 27 липня повернуть швидкісний контроль на дорогах, - Омелян
Фото: mvs.gov.ua

В Україні з 27 липня повернуть швидкісний контроль на дорогах. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє "112 Україна".

"Перший крок, який ми робимо, з п'ятниці, 27 липня, ми повертаємо швидкісний контроль на наших дорогах. Він наразі буде здійснюватися в ручному режимі, як це було колись, звичайні радари. Але вони вже з понеділка будуть встановлені на автомобілях Нацполіції, а з п'ятниці, після розгляду в четвер відповідної постанови Кабінету міністрів, вони будуть задіяні в повній правовій площині", - сказав він.

За його словами, після цього Верховна Рада повинна проголосувати за закон про автоматичну фіксацію порушень ПДР.

Омелян зазначив, що в Міністерстві вже передбачені кошти на закупівлю необхідних пристроїв.

Крім того, міністр повідомив, що з ранку 21 липня почнуться ретельні перевірки автоперевізників на предмет наявності ліцензії на перевезення.

Як повідомлялося, 20 липня в Україні сталася низка смертельних ДТП.

Неподалік від смт Криве Озеро Миколаївської області на трасі "Київ-Одеса" рейсовий мікроавтобус білоруської реєстрації врізався у вантажний автомобіль, котрий стояв на узбіччі через поломку. В результаті ДТП загинули п'ятеро людей, 12 отримали травми різного ступеня тяжкості.

У Житомирській області на 127-му км траси "Київ - Чоп" зіткнулися маршрутний автобус і вантажівка, загинули 10 осіб, стільки ж було травмовано. У поліції пізніше повідомили, що серед загиблих - одна дитина, а також водій маршрутки. Водій вантажівки вже дає свідчення. Пізніше за фактом ДТП порушили кримінальне провадження.

Увечері 20 липня в Києві на Старообухівській трасі в результаті ДТП виникло загоряння трьох автомобілів. Загинули 3 людини і 2 постраждали. У салоні однієї іномарки загинула сім'я: батько, мати і неповнолітня дитина. Ще двоє постраждалих отримали травми середнього ступеня тяжкості.

Також сьогодні в Хмельницькій області в ДТП з вантажівкою і легковиком загинула сім'я з трьох осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram