ГоловнаСуспільствоВійна

Під Водяним сапери зняли 25 російських протипіхотних мін

Кілька днів тому там підірвався український військовослужбовець.

Українські сапери зняли з місцевості біля Водяного Донецької області 25 російських протипіхотних мін ПМН-2, інформує прес-центр штабу ООС.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Після проведення інженерної розвідки місця, де поблизу Водяного, що на Маріупольському напрямку, кілька днів тому на вибуховому пристрої підірвався український військовослужбовець, військові інженери виявили 25 російських протипіхотних мін ПМН-2. Перевірка місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів триває", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Відзначається, що протипіхотні міни типу ПМН, відповідно до взятих Україною міжнародних зобов'язань, згідно з Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їхнє знищення (Оттавська конвенція від 18 вересня 1997 року), в 1999 році знищені і Збройними Cилами України не використовуються. Тому ця знахідка є ще одним доказом присутності російської зброї на території України.

Цей факт задокументовано і буде використано як доказ російської агресії проти України, відзначають в штабі Операції об'єднаних сил.

Нагадаємо, раніше фахівці заявляли, що на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років. Цей процес буде коштувати Україні більш як 800 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram