ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони розірвало контракт з фірмою, яка будувала казарми на "Широкому лані"

"Дії компанії "Рост" в умовах агресії РФ проти України можна розцінювати як диверсію".

Міноборони розірвало контракт з фірмою, яка будувала казарми на "Широкому лані"
Фото: Виктор Муженко / Facebook

Міноборони розірвало контракт з товариством "Рост", яке було зобов'язане побудувати казарми і облаштувати інфраструктуру на військовому полігоні "Широкий лан", за несумлінне виконання виконавцем своїх послуг.

Про це повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС полковник Олександр Чергінець, повідомляє "Укрінформ".

"Будівельна компанія «Рост» була викликана на переговори до Міністерства оборони, за результатами яких, з огляду на неспроможність цієї компанії виконувати взяті на себе зобов'язання, було прийнято рішення щодо розірвання всіх договорів», - повідомив Чергінець.

Також, за його словами, була призначена перевірка по кожному з об'єктів, за результатами якої будуть виставлені штрафні санкції. Крім того "Рост" буде внесено до списків компаній, які порушують систематично умови договорів.

"Дії компанії «Рост» в умовах збройної агресії РФ проти України можна розцінювати як диверсію. Компанія створила передумови, які можуть призвести до зриву термінів завершення і передачі об'єктів в експлуатацію військовими частинами", - заявив Чергінець.

Він також повідомив, що матеріали щодо цього забудовника будуть передані в правоохоронні органи.

Чергінець також повідомив, що Міноборони уклало договори приблизно на 300 млн гривень. Зокрема, 232 млн - це сума, яка була на будівництво інфраструктури на "Широкому лані"; 31 млн - будівництво казарм поліпшеного типу в Одесі; 12 млн - будівництво казарм в Миколаєві; 15 млн виділялося на будівництво навчального центру в Бердичеві і 2 млн - на будівництво їдальні в "Десні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram