ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна стала учасником глобального руху благодійності #GivingTuesday

Ідея #GivingTuesday народилася 2012 року у США.

Україна стала учасником глобального руху благодійності #GivingTuesday
Фото: zagoriy.foundation

Україна підписала меморандум про співпрацю з головним офісом #GivingTuesday і офіційно стала частиною глобальної благодійної спільноти, яка існує в понад 150 країнах світу і тільки за минулий рік зібрала понад 60 мільйонів доларів.

В Україні рух має назву #ЩедрийВівторок. Його мета - об'єднати всіх людей, які займаються різними формами благодійності, незалежно від їх походження, соціального і майнового стану, расової та національної приналежності. Ініціатори руху розраховують, що до нього приєднаються мільйони людей і він стане невід'ємною частиною життя і одним з найбільш очікуваних днів у році для кожного українця.

Ідея #GivingTuesday народилася 2012 року в США. Останнього вівторка листопада учасники руху проводять різні акції по всьому світу на користь благодійних організацій і розміщують інформацію про це в соціальних мережах, закликаючи зробити добро для тих, хто найбільше потребує.

«Понад 70% українців протягом останніх 12 місяців пожертвували на користь нужденних у середньому від 100 до 500 гривень. Цю позитивну тенденцію і готовність українців віддавати показало дослідження GfK Ukraine і Corestone Group, яке ми провели перед стартом проекту, - розповідає Катерина Загорій, ініціатор #GivingTuesday в Україні, засновниця Фонду сім'ї Загоріїв. - Наша мета зробити благодійність і волонтерство популярними, модними і природними явищами. Ми запрошуємо всі благодійні фонди, громадські організації, а також великі компанії, заводи, міністерства, університети і кожного українця приєднатися до всеукраїнського руху добра #ЩедрийВівторок».

«Те, що Україна стала частиною глобального руху #GivingTuesday, показує, наскільки важливі для вашого народу щедрість і бажання творити добро. Разом з рештою світу це має величезну силу», - коментує Генрі Тіммс, засновник #GivingTuesday.

У 2018 році #ЩедрийВівторок відбудеться 27 листопада, перед Чорною п'ятницею. Стати учасником руху можна, заповнивши онлайн-форму на сайті https://goo.gl/forms/BMjYWzagQQB064gw2.

В Україні в ініціативну групу увійшли Фонд родини Загоріїв, Благодійний фонд «Таблеточки», Клуб Добродіїв, а також Український форум благодійників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram