ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовив у відновленні на посаді соцпрацівниці, яка допустила загибель 3-річного хлопчика

Голова центру соцзахисту знала про складну ситуацію в сім'ї, але не зробила нічого, щоб допомогти дитині в небезпеці.

Суд відмовив у відновленні на посаді соцпрацівниці, яка допустила загибель 3-річного хлопчика
Фото: newsroom.kh.ua

Апеляційний суд Харківської області підтвердив відсторонення від посади голови Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Новобаварського району Олени Таркіної в рамках справи про смерть трирічного малюка, який помер від побоїв. Про це із залу засідань повідомив кореспондент NewsRoom.

Сама жінка в суд не прийшла - за словами її представників, держслужбовець перебуває на стаціонарному лікуванні. Адвокати Таркіної наполягали на скасуванні її відсторонення від роботи у зв'язку з тим, що голова Центру не могла б тиснути на свідків, оскільки їхні показання - на її користь. Представник прокуратури, зі свого боку, зазначив, що про можливість впливу на учасників процесу свідчить той факт, що співробітники центру приїхали на засідання з відпустки.

"На нашу думку, підозра надумана і свою невинність ми будемо доводити в суді. У матеріалах справи є дані про те, що соцпрацівники в повній мірі відпрацювали заяву. Вони були вдома у сім'ї, і мати після цього написала заяву, що про дитину піклуються і сім'я нічого не потребує. Обов'язок встановлювати факти насильства, про які йдеться, на цю службу не покладено", - заявив адвокат держслужбовця Андрій Костяной.

Однак обвинувачі вважають, що, перебуваючи на роботі, керівник соцслужби може вплинути на покази свідків або ж перешкодити збору доказів.

"Є ризики, що вона скоїть ще якесь порушення на час суду. Крім того, свідки у справі - підлеглі Таркіної. Центр соціальних служб мав зробити все, щоб побачити дитину. А цього так і не сталося. Коли вони проводили перевірку , малюк уже лежав побитий. Покарання повинні зазнати всі, хто пройшов повз цю дитину", - зазначила прес-секретар облпрокуратури Віта Дубовик.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року з Новобаварського району Харкова привезли в лікарню швидкої невідкладної допомоги трирічного хлопчика, який важив лише сім кілограмів. Медики діагностували в дитини забій, садно і гематому лівої щоки, кахексію (виснаження) і стан коми, а пізніше виявили сліди перелому ребер, який вже почав зростатися, інші тілесні ушкодження. Вранці малюк помер. Зараз силовики намагаються притягти до відповідальності матір і вітчима дитини, а також голову соцслужби, яка не проконтролювала перевірки сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram