ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція встановила людину, причетну до вбивства Шеремета, але її ще потрібно ідентифікувати, - Аброськін

Перший заступник голови Нацполіції відповів на закиди у відсутності результатів розслідування.

Поліція встановила людину, причетну до вбивства Шеремета, але її ще потрібно ідентифікувати, - Аброськін
Фото: Сергей Нужненко

Національна поліція заявляє, що слідство встановило людину, причетну до вбивства журналіста Павла Шеремета, і продовжує роботу над ідентифікацією особи. Про це на брифінгу в Одесі сказав перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Він підкреслив, що справу розслідують співробітники Головного слідчого управління Нацполіції і вона на постійному контролі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і генерального прокурора Юрія Луценка.

"Багато критиків кажуть, що немає позитивних результатів, а я можу сказати як начальник кримінальної поліції, що позитивні результати є... Сьогодні я можу сказати, що встановлено людину (вбивцю, ред.). Встановлено не особу, а те, що це людина, яку можна ідентифікувати... Це дозволить нам встановити особу цієї людини, яка була до вбивства і яка була на відео під час безпосереднього мінування", - заявив Аброськін.

Він зазначив, що слідчі вивчили близько 3 тис. терабайтів відеоматеріалу з місця злочину.

Інші подробиці перший заступник голови Нацполіції повідомити відмовився, пославшись на таємницю слідства.

Нагадаємо, відео, на якому двоє невідомих, чоловік і жінка, проводять якісь маніпуляції з автомобілем Шеремета (імовірно - закладають вибухівку під днище автомобіля), з'явилося у відкритому доступі через два дні після вибуху.

Сьогодні виповнюється друга річниця загибелі Павла Шеремета. Хоча президент Петро Порошенко називав розслідування вбивства "справою честі", ні виконавців, ні замовників досі не встановлено, у справі немає жодного підозрюваного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram