ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дівчинка, яка отруїлася у "Славутичі", залишається в "Охматдиті" у стані коми

Батьки мають намір позиватися до табору через неналежний догляд за дітьми і недбалість.

Дівчинка, яка отруїлася у "Славутичі", залишається в "Охматдиті" у стані коми
Фото: Макс Требухов

Батьки дівчинки, котра зараз у комі в результаті масового отруєння дітей у таборі "Славутич" під Києвом, мають намір звертатися до суду. Про це вони повідомили в ефірі ТСН. 8-річна Марго занедужала ще вдень 2 липня, а вже ввечері того самого дня її перевезли в "Охматдит" у стані коми. Дитині зробили операцію на головному мозку, але лікарі "не спостерігають позитивної динаміки" в загальному стані дівчинки.

Батьки консультувалися із зарубіжними клініками, проте медики відповідають, що специфічного лікування для цього випадку немає.

"Немає позиції, ми хочемо якогось відшкодування або якихось матеріальних благ. Позиція така, що дитина постраждала в результаті неналежних санітарних умов і якоїсь службової недбалості з боку посадових осіб цього табору. Відповідно, вони повинні бути притягнуті до відповідальності", - пояснив адвокат батьків Тарас Безпалий. Також юристи переконані, що керівництво табору перешкоджає слідству.

Отруєння 12 дітей у літньому таборі "Славутич" сталося 2 липня. Дівчата зі школи Дерюгіних отруїлися простроченим йогуртом, який їм дали тренери. Перевірка Держпродспоживслужби виявила збудники захворювань тільки в 10 змивах із харчоблоку з 30, крім того, все гаразд виявилося в таборі з усіма продуктами харчування, водою і навіть залишками їжі, яку вживали хворі діти.

Нагадаємо, цього тижня в лікарні Донецької області потрапили 94 людини з літнього табору "Яструбок". Лікарі виявили у 18 хворих гостру дизентерію Зонне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram