ГоловнаСуспільствоЖиття

Священик Києво-Печерської Лаври намагався вивезти в Росію 52,7 тис. доларів "пожертвувань"

Суд конфіскував гроші на користь держбюджету і призначив таку ж суму штрафу.

Священик Києво-Печерської Лаври намагався вивезти в Росію 52,7 тис. доларів "пожертвувань"
Фото: od.gp.gov.ua

Священик Києво-Печерської Лаври програв апеляцію у справі про перевезення через кордон незадекларованих 52,7 тис. доларів. Про це повідомляє Апеляційний суд Сумської області.

Служитель київського храму їхав потягом "Київ-Москва", не задекларувавши валютні цінності. Під час огляду особистих речей у нього вилучили велику суму грошей - 52 700 доларів США. Суд першої інстанції визнав священика винним у скоєнні адміністративного правопорушення (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення), конфіскував вилучену валюту і призначив штраф у розмірі 100% незадекларованих коштів.

Однак з таким рішенням не погодилися ні адвокат, ні порушник. Апелянти просили звільнити священика від адміністративної відповідальності, оскільки останній не мав наміру приховувати грошові кошти, які "є пожертвами парафіян на відновлення Києво-Печерської лаври та придбання церковного начиння".

Суддя Апеляційного суду Сумської області, розглянувши матеріали справи, відмовив у задоволенні вимог, оскільки священик у митній декларації вказав наявність тільки 70 євро і не зізнався в перевезенні коштів під час усного опитування.

Гроші конфісковано на користь держави, а служитель храму зобов'язаний ще й сплатити штраф у розмірі 1,42 млн гривень.

Нагадаємо, близько 31% українців підтримують створення єдиної помісної автокефальної церкви, 20% - не підтримують. Решті або все одно (35%), або складно відповісти (14%). Про це свідчить соцопитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи" і Центром імені Олександра Разумкова наприкінці травня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram