ГоловнаСуспільствоЖиття

З 1 вересня в підземних переходах будут ставити розділювальні поручні на вхід і вихід

Відповідні зміни прийнято в оновленій державній будівельній нормі.

З 1 вересня в підземних переходах будут ставити розділювальні поручні на вхід і вихід
Фото: Макс Требухов

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ вводить обов'язкове проектування розділювальних поручнів під час реконструкції чи будівництва підземних переходів.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, відповідні зміни прийнято в оновленій державній будівельній нормі (ДБН) "Вулиці та дороги населених пунктів".

"З 1 вересня на сходах підземних переходів при їх реконструкції або будівництві повинні проектуватися розділювальні поручні. Це впорядкує потоки людей на вхід і вихід, мінімізує можливі стики і тисняву і створить умови для безпечного руху", - написав Парцхаладзе.

Він підкреслив, що норми поширюються на нове будівництво, реконструкцію і капремонт вулиць і доріг в населених пунктах і є обов'язковими до виконання.

Фото: facebook.com/lev.partskhaladz1

Нагадаємо, Мінрегіонбуд також має намір зобов'язати проектувальників облаштовувати туалети для відвідувачів у великих супермаркетах.

Раніше Мінрегіонбуд дозволив облаштовувати дитячі сади всередині житлових багатоповерхових будинків, а також звузив смуги дорожнього руху, щоб звільнити місце для велосипедних доріжок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram