ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські силовики проводять обшук в будинку кримськотатарського політв'язня

Доньці Мусліма Алієва закидають "дії, спрямовані на розпалення ненависті або ворожнечі".

Російські силовики проводять обшук в будинку кримськотатарського політв'язня
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

У кримському селищі Верхня Кутузівка в будинку фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Мусліма Алієва російські силовики проводять обшук.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За попередньою інформацією, проти дочки політв'язня Гульсум Алієвої порушено кримінальну справу за "розпалювання міжнаціональної ворожнечі" (ст. 282 КК РФ) за пости в соцмережах.

"Обшук проводять дуже ретельно. Вивертають усі підвали, обшукують дружину і дітей", - розповіла юрист Ліл Гемеджі.

На цей момент у будинку перебувають дружина Алієва і його діти. Приблизно шестеро співробітників правоохоронних органів перебувають у дворі і п'ятеро в будинку. У всіх членів сім'ї вилучили мобільні телефони.

Нагадаємо, в травні ФСБ викрала трьох родичів кримчанина, засудженого у справі "Хізб ут-Тахрір".

У грудні суд у Криму продовжив на півроку арешт фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Захисники заарештованих і засуджених у цій справі вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram