ГоловнаСуспільствоЖиття

Скільки коштує будинок побудувати: 5 порад, як правильно облаштувати котедж

Жити у власному котеджі - мрія майже кожного власника міської квартири. Але вартість готових будинків (особливо в межах міста) для більшості людей просто астрономічна, тому варіант побудови котеджу "з нуля" буде привабливішим. Для цієї мети купується земельна ділянка під забудову або зі старим будинком і протягом декількох років ведеться будівництво.

З чого почати будівництво котеджу

Головне правило успішного й  вигідного будівництва - точний кошторис, який спочатку слід правильно скласти і максимально його дотримуватися. Не потрібно покладатися на приблизні підрахунки виконроба - важливі фактичні розрахунки з актуальними цінами. Витратьте на це зараз свій час і потім він з лихвою окупиться в процесі будівельної метушні.

Друге важливе правило - проект будинку. Не скупіться - замовте його у професіонала, який виконає індивідуальне креслення вашого майбутнього житла строго "під вас". Якщо ж будівництво планується за проектом, який ви знайдете в Інтернеті, найпевніше, багато деталей доведеться переробляти.

На чому не можна заощаджувати під час будівництві власного дому

Загалом, заощадити на будівництві заміського будинку можна. Важливо лише відразу максимально якісно виконати основні етапи, щоб не довелося їх потім переробляти.

Насамперед потрібно звернути увагу на:

  1. Фундамент. Не забувайте виконувати планові обсяги фундаменту. Економія на цьому етапі недоцільна.

  2. Електрична мережа. Купуйте якісні дроти, щоб надалі уникнути проблем з їх ремонтом.

  3. Опалення. Навіть якщо до вашої ділянки підключена газова магістраль, подбайте про альтернативні опалювальні прилади. Так, наприклад, Energyservice.com.ua рекомендує використовувати твердопаливні котельні установки Енергія Сервіс, які впораються з обігрівом навіть дуже великих приміщень.

    4. Утеплення фасаду та покрівлі. Від якості виконання цього етапу залежать щомісячні витрати на обігрів і кондиціонування. Установка якісного утеплення окупиться в перші 2-3 роки утримання будинку.

5 порад, на чому можна заощадити під час будівництва свого будинку 

Правильна організація будівельного процесу дасть можливість уникнути поширених помилок і перевитрати бюджету. Щоб заощадити час і гроші, відмовтеся від надмірностей у дизайні будинку й ландшафту. Поставте мету побудувати функціональне житло, у якому всі елементи будуть нести смислове навантаження.

Якщо хочете заощадити додаткові кошти, можна оптимізувати такі процеси:

  1. Не робіть цокольний поверх на всю площу будинку. Обмежтеся парою функціональних кімнат.

  2. Використовуйте як покрівлю недорогий і функціональний матеріал, шифер.

  3. Організуйте збір будівельного сміття. Щоб заощадити, його можна вивести 1 раз наприкінці будівництва. Для цього можна орендувати фронтальний навантажувач у Києві, який впорається із завданням навантаження швидше й ефективніше, ніж підсобні робітники. У silbud.ua зазначили, що разом з навантажувачем можна відразу орендувати і вантажну машину для вивозу сміття. Комплексне замовлення вийде дешевшим.
  4. Виконайте самостійно ландшафтний дизайн.
  5. Купіть будматеріали заздалегідь.

Під час будівництва дому максимально слід сконцентруватися на якості робіт і надійності матеріалів, на цьому заощаджувати не можна. Наприклад, компанія «Золотий Берег» будує елітне житло в Одесі  згідно зі  строгими нормами, де особливий контроль приділяється саме якості робіт і матеріалів. Тому їхні будинки надійні та зручні в експлуатації.

Економити під час будівництва можна за рахунок невеликої модернізації проекту. Виділіть елементи, які готові спростити або скоротити, і ви побачите, що кошторис стане помітно меншим. Успіхів вам у будівництві вашого будинку!  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram