ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС готується до масових акцій у регіонах

Також посилено заходи безпеки в курортних містах.

МВС готується до масових акцій у регіонах
Фото: mvs.gov.ua

Підрозділи Міністерства внутрішніх справ забезпечують громадський порядок у південних областях, а також готуються до низки масових акцій в Києві, Одесі та Кривому Розі.

Про це повідомив перший заступник голови МВС Сергій Яровий.

За його словами, до забезпечення правопорядку будуть залучені всі підрозділи Національної поліції і Нацгвардії, а також вибухотехніки, тактичні групи і кінологи.

"У липні-серпні в Україні пройде велика кількість масових заходів. 21 липня в Одесі пройде фінал Суперкубка України з футболу, 19 липня в Кривому Розі заплановано Марш рівності, 27-28 липня пройдуть Хресна хода й урочистості з нагоди Хрещення Русі, 19 серпня Марш рівності пройде в Одесі, а 24 серпня ми готуємося до святкування Дня Незалежності. Усі ці заходи припадають на активну фазу туристичного сезону, тому всі підрозділи МВС пройдуть додаткову підготовку під час командно-штабних навчань, для удосконалення взаємодії особового складу та готовності до всіх ситуацій", - зазначив Яровий.

"Ми змоделюємо найбільш імовірні ситуації, які можуть виникнути під час масових заходів. Наші підрозділи відпрацьовуватимуть ці сценарії, покращуватимуть співпрацю між власними підрозділами та органами системи МВС загалом. Ми керуємося кращими європейськими практиками роботи і маємо власний досвід. Після військової агресії на сході і гібридної загрози всередині країни від РФ ми готуємо наші підрозділи до будь-яких викликів", - додав перший заступник міністра.

Зі свого боку голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що проведення Хресної ходи в Києві можуть навмисно політизувати.

"Даю завдання всім начальникам управлінь провести переговори з лідерами церковних єпархій, які є у ваших регіонах. Встановити точну кількість віруючих, які візьмуть участь у ході. У кожному автобусі з ними повинен бути працівник поліції. Патрульна поліція буде забезпечувати пересування транспорту в межах своїх регіонів, щоб не виникло жодних дорожньо-транспортних пригод. Офіцери нестимуть відповідальність за віруючих, які прибудуть із регіонів", - заявив Князєв.

Нагадаємо, раніше в МВС створили робочу групу з питання інтеграції ромів в українське суспільство до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram