ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ознаки дифтерії виявили у чотирьох родичів дитини, яка потрапила в реанімацію в Ніжині

Четвертий випадок дифтерії підтверджено лабораторно.

Ознаки дифтерії виявили у чотирьох родичів дитини, яка потрапила в реанімацію в Ніжині
Фото: podrobnosti.mk.ua

У чотирьох родичів хлопчика з Чернігівської області, який раніше захворів на дифтерію, виявили клінічні ознаки інфекції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

11-річного хлопчика в важкому стані госпіталізували до лікарні 13 липня. Йому ввели протидифтерійну сироватку, проте хлопчик залишається в реанімації. Лабораторні аналізи підтвердили діагноз "дифтерія". Це вже четвертий випадок дифтерії в Україні.

Лікарі 14 липня оглянули 18 осіб, з якими контактував хлопчик. У чотирьох членів сім'ї (матері, батька, сестри і брата) виявили клінічні ознаки дифтерії. Двох дітей і матір госпіталізували в лікарню, їх стан стабільний. Відзначається, що лікарі проведуть дослідження для перевірки діагнозу.

МОЗ зазначає, що єдиний спосіб захиститися від дифтерії - вакцинація для дітей та ревакцинація кожні десять років для дорослих. Вакцина в Україні безкоштовна і є в наявності у всіх областях. Дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть з сироваткою залишається ризик смерті до 20%.

Дифтерія - це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом і характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки і загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної і нервової систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram