ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області 90 шахтарів шість годин просиділи під землею без електрики

Тошківка виявилася знеструмленою через грозу.

У Луганській області 90 шахтарів шість годин просиділи під землею без електрики
Архив
Фото: www.dtek.com

У Луганській області 90 працівників шахти "Тошківська" через знеструмлення були заблоковані під землею майже на шість годин.

Про це повідомив представник профспілки гірників Микола Козачок, передає "Громадське".

За даними енергопостачальної компанії "Луганське енергетичне об'єднання", Тошківка виявилася знеструмленою через грозу о 18:48.

"На той момент в шахті перебувала друга зміна - 90 осіб. Вони почали працювати о 14:00, і повинні були закінчити о 20:00, але через знеструмлення залишилися під землею. Вже вночі світло дали, і о 1:10 ночі люди були на поверхні", - розповів Козачок.

За його словами, в разі такої аварії шахтарі припиняють роботу і виходять із вибою на ділянку, де є приплив свіжого повітря. Також з шахти є запасні виходи, але вони в дуже поганому стані, тому під час аварій шахтарі просто чекають, коли енергопостачання відновлять, щоб піднятися на підйомнику.

За словами Козачка, це вже другий випадок знеструмлення шахти за це літо - у червні шахтарі теж на кілька годин залишилися під землею без електрики.

Нагадаємо, раніше на шахті "Тернівська" у Дніпропетровській області довелося тимчасово зупинити роботу через чадний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram