ГоловнаСуспільствоПодії

Водія, який збив п'ятимісячну дитину у візку в Харкові, затримали

Чоловікові загрожує до восьми років в'язниці.

Водія, який збив п'ятимісячну дитину у візку в Харкові, затримали
Фото: facebook.com/police.kharkov

Водія автомобіля "ВАЗ", який збив п'ятимісячну дитину у візку в Харкові, затримали.

Про це повідомляється на сайті поліції Харківської області.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу. Чоловік затриманий за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу та перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в суботу у Харкові 28-річний водій автомобіля "ВАЗ" не впорався з керуванням, виїхав на тротуар і зачепив коляску, в якій перебував п'ятимісячний хлопчик. В результаті аварії дитина отримала травми, не сумісні з життям. Її мати із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку перебуває у лікарні.

За результатами медичного огляду водій був тверезий.

Утім, нардеп Антон Геращенко стверджує, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння.

"Знову у Харкові п'яний водій повіз намертво п'яних дружків додому після відпочинку за містом. І збив на пішохідному переході дитячу коляску з дитиною всередині. 5-місячне немовля загинуло від отриманих травм. Водія затримала патрульна поліція і відправила на огляд", - написав Геращенко у Фейсбуці після ДТП.

Він також нагадав, що у вересні Верховна Рада повинна ухвалити закон про посилення кримінальної відповідальності для тих, хто повторно затриманий за водіння в нетверезому вигляді, навіть якщо він не створив ДТП.

Зазначимо, що останнім часом в Україні сталася низка схожих ДТП. Так, 20 грудня 2017 року мікроавтобус Ford Transit збив на смерть 4-річну дитину на тротуарі в Яремчі.

1 січня 2018 року в місті Шепетівка (Хмельницька область) Mercedes збив жінку з коляскою. В результаті 21-річна мати загинула на місці, а її дворічну дитину доставили в реанімацію.

22 червня в Харкові водій Skoda збив на "зебрі" чотирирічну дитину, яка їхала на велосипеді.

Нагадаємо, Рада збирається посилити покарання для п'яних водіїв і ввести покарання до 10 років в'язниці з позбавленням права керування транспортним засобом до 10 років за порушення ПДР в стані алкогольного сп'яніння. Зараз за водіння у п'яному вигляді передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років отримав адміністративне стягненню за керування транспортними засобами у стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram