ГоловнаСуспільствоЖиття

У Хмельницькій області соцробітниця споювала пенсіонерку, щоб заволодіти земельним паєм

66-річна потерпіла потрапила до лікарні у важкому стані.

У Хмельницькій області соцробітниця споювала пенсіонерку, щоб заволодіти земельним паєм

Працівники Ярмолинецького відділу поліції (Хмельницька область) розслідують кримінальне провадження, відкрите за фактом залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через старість. Як повідомляє прес-служба регіональній поліції, головним фігурантом справи є соціальний працівник.

За даними поліції, 66-річна жінка потрапила в лікарню у важкому стані через дії соціального працівника. Син потерпілої, котрий перебував на кордоном, заявляє, що представник соціальної служби навмисно споювала пенсіонерку алкоголем, щоб довести її до безпорадного стану і заволодіти земельною ділянкою і будинком.

Поліція встановила, що одна з земельних ділянок постраждалої дійсно оформлена на соціального працівника.

На цей час бабуся у важкому стані перебуває в лікарні. Працівники поліції на підставі заяви сина жінки відкрили кримінальне провадження за ч.1 статті 135 Кримінального кодексу України - залишення в небезпеці. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, в Харкові прокуратура оголосила підозру керівнику відділення соцзахисту, бездіяльність якої призвела до загибелі трирічного хлопчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram