ГоловнаСуспільствоВійна

У п'ятницю на Маріупольському напрямку ООС поранені двоє військових

Бойовики 24 рази обстріляли українські позиції.

У п'ятницю на Маріупольському напрямку ООС поранені двоє військових
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 13 липня, в районі операції Об'єднаних сил бойовики здійснили 24 обстріли поранено двох українських військовослужбовців. Про це повідомляє прес-центр ООС.

На Луганському, Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках відзначалися поодинокі обстріли в районах населених пунктів Кримське, Кряківка, Троїцьке, Новолуганське і Південне. При цьому противник застосував по захисниках Новолуганська 82-міліметрові міномет і випустив в нашу сторону 8 мін.

На Донецькому напрямку окупанти продовжили вживати активні провокаційні заходи, щоб викликати у відповідь вогонь. Застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю ворог обстріляв позиції українських захисників у районах населених пунктів Мар'їнка, Опитне, Кам'янка і Піски.

Читайте: Порошенко: Росія - агресор. І це вперше продемонстровано в документах Саміту НАТО.

На Маріупольському напрямку за минулу добу знову зафіксовано найбільшу кількість обстрілів - 12. Провокаційний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях у населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине і Харчовик. Поряд з цим ворог збільшив калібр забороненого мінського домовленостями озброєння, з якого обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі Водяного. На цей раз в сторону наших захисників прилетіло 5 мін калібром 120 міліметрів.

На жаль, в результаті ворожого вогню на цьому напрямку були поранені двоє наших захисників.

За уточненими даними розвідки 4 окупанти отримали поранення.

З початку доби 14 липня бойовики здійснили 4 обстріли на Луганському, Донецькому і Маріупольському напрямах. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні позиції українських захисників біля Кримського, Мар'їнки, Талаківки і Гнутового.

Нагадаємо, напередодні в зоні бойових дій на Донбасі були поранені троє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram