ГоловнаСуспільствоЖиття

"Дохгантер" Святогор, що перебуває під цілодобовим домашнім арештом, вільно пересувається Києвом

Зооволонтери викликали поліцію.

"Догхантер" Олексій Святогор, який повинен до 7 серпня перебувати під цілодобовим домашнім арештом, вільно пересувається містом.

Про це розповіли зооволонтери, які зустріли Святогора в п'ятницю, 13 липня при виході з метро, повідомляє Громадське радіо.

"Волонтер пішла за Святогором в магазин, де викликала патруль поліції. Патрульні відмовилися везти Святогора в дільницю. Вони подзвонили слідчому, який підтвердив, що Святогор отримав від нього дозвіл", - прокоментувала зооволонтер Наталія Леденева, яка була присутня при розмові з патрульними.

Патрульні відвезли Святогора назад додому і склали протокол.

Слідчий Роман Бобокал в коментарі Громадському радіо сказав, що він дав Святогору усний дозвіл  телефоном.

"Так, він мені подзвонив, і я йому дозволив", - сказав слідчий і поклав трубку.

Фото: hromadskeradio.org

Шевченківський районний суд Києва 5 липня продовжив "догхантеру" Олексію Святогору запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною покидати місце проживання до 7 серпня.

8 червня столична поліція затримала Святогора. Він відомий як жорстокий вбивця бродячих тварин, на його рахунку понад 500 вбивств. Проте "догхантера" затримали не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність.

Святогор підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст. 300, ч.3 ст. 300 ("Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію") Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram