ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд залишив чинним вирок "Топазу" Гнату Кромському

Захист вже готує касаційну скаргу до Верховного Суду.

Апеляційний суд залишив чинним вирок "Топазу" Гнату Кромському
Фото: kh.vgorode.ua

Апеляційний суд Харківської області залишив чинним вирок проросійському активісту Гнату Кромському на прізвисько "Топаз" до 8 років позбавлення волі. Про це повідомила журналістам прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

В апеляційній скарзі прокуратура області просила посилити покарання і засудити підсудного до 15 років позбавлення волі. Захист підсудного вимагає виправдати свого підзахисного.

"Апеляційний суд прийняв рішення в задоволенні обох скарг відмовити і залишити чинним вирок першої інстанції", - сказала Дубовик.

Тепер прокуратура прийме рішення про подачу касації після вивчення повного тексту вироку.

Адвокат підсудного Олександр Шадрін заявив журналістам, що сторона захисту вже готує касаційну скаргу до Верховного Суду.

Нагадаємо, Київський районний суд Харків засудив проросійського активіста Гната Кромського на прізвисько "Топаз" до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За даними слідства, підсудний був організатором захоплення приміщення Харківської обладміністрації 1 березня 2014 року, учасником побиття активістів Євромайдану, а також організатором масових заворушень 14 березня 2014 року на вул. Римарській у Харкові, під час яких загинули люди.

Правоохоронці затримали "Топаза" 25 квітня 2014 року в Донецьку і, відповідно до рішення суду, взяли під варту без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram