ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові ввели оплату в дитсадках для дітей, що живуть за містом

Платити за дітей будуть ті населені пункти, в яких вони зареєстровані.

У Львові ввели оплату в дитсадках для дітей, що живуть за містом
Фото: UaUa.INFO

Влада Львова затвердила нові правила реєстрації в дитячі садочки, зокрема - ввели оплату для дітей, які живуть за межами міста.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Нові правила вводяться з 1 січня 2019 року. Згідно з ними, безкоштовно в дитсадки Львова прийматимуть тільки в тому випадку, якщо населені пункти відшкодують місту вартість перебування цих дітей у садочках. За відповідну постанову проголосували 34 депутати міськради.

Як розповіла начальник управління освіти міськради Зоряна Довганик, мерія укладатиме договори з територіальними громадами та органами місцевого самоврядування, які будуть перераховувати до бюджету Львова гроші. Довганик наголосила, що з батьків оплати не вимагатимуть.

Діти, зареєстровані в інших областях, але які фактично живуть у Львові, а також переселенці з Донбасу і Криму, під дію цієї постанови не потраплять.

Для того, щоб підтвердити проживання в місті, під час реєстрації в дитсадок батьки повинні надати договір оренди житла або довідку.

Вартість, яку платитимуть місцеві органи самоврядування за перебування однієї дитини в дитсадку, визначить виконавчий комітет міськради.

Нагадаємо, в квітні МОЗ скасувало довідку з діагнозами під час зарахування до дитсадків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram