ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Криму засудив "українського диверсанта" Панова до 8 років колонії суворого режиму

Українця звинувачують у підготовці терактів на півострові.

Суд Криму засудив "українського диверсанта" Панова до 8 років колонії суворого режиму
Евгений Панов
Фото: en-media.tv

Підконтрольний Кремлю "верховний суд" анексованого Криму засудив фігуранта "справи українських диверсантів" Євгена Панова до восьми років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Прокурор просив для Панова 10,5 років колонії суворого режиму.

У квітні суд перейшов до розгляду справи по суті. Повідомляли, що Панов відмовився від угоди з російським слідством. Після цього йому продовжили арешт на півроку, до 26 вересня.

Як повідомляє Кримська правозахисна група у Фейсбуці, рішення виніс суддя Андрій Палій, громадянин РФ, колишній суддя Ленінградського районного суду м. Калінінграда.

Правоохоронці зазначають, що у справі Панова зафіксовано тортури, психологічний тиск, фальсифікацію доказів, перешкоджання роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд.

"Панов, як інші громадяни України, які стали фігурантами справ про «диверсантів», є жертвами політично мотивованого кримінального переслідування", - йдеться в повідомленні.

Ще один фігурант справи - Андрій Захтей - підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тис. рублів (близько 105 тис. гривень).

Нагадаємо, в серпні 2016 року ФСБ Росії оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, а потім повернули до Криму.

Панов до затримання працював водієм автобуса АТП Запорізької АЕС.

Російські спецслужби заявляють, що Панов і Захтей нібито планували здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури. Влада України заперечує російські звинувачення, називаючи їх "провокацією" російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram