ГоловнаСуспільствоВійна

Під стінами Ради пройшла акція на підтримку політв'язнів

Активісти вимагають від парламенту термінових заходів для звільнення заручників у Росії і на окупованих нею територіях.

У Києві під стінами Верховної Ради пройшла флешмоб-акція "Парад полонених", повідомляє кореспондент Lb.ua.

На площі перед парламентом встановили клітки. Активісти пропонували депутатам посидіти за ґратами, щоб "хоч приблизно відчути, як перебувати в заручниках".

Акція присвячена українським політв'язням в Росії і Криму, а також полоненим у "Л/ДНР".

Організатори флешмобу - ГО "Українська асоціація полонених" - вимагає звільнити всіх громадян України, незаконно позбавлених волі на окупованих територіях і в Росії, імплементувати міжнародне гуманітарне право в питаннях, пов'язаних з утриманням у полоні, а також забезпечити допуск міжнародних гуманітарних місій до українських політв'язнів і полонених.

Також активісти вимагають від Верховної Ради "включити в порядок денний і негайно розглянути законопроект про реабілітацію колишніх ув'язнених".

Нагадаємо, за даними правозахисного центру "Меморіал", у Росії засуджено за політичними мотивами 158 осіб, в тому числі 108 - у зв'язку з реалізацією права на свободу віросповідання. Україна домагається допуску омбудсмена і представників Червоного Хреста до засуджених у Росії громадян і навіть готова обміняти засуджених в Україні росіян на своїх заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram