ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ спростовує чутки про закриття відділень "Охматдиту"

У відділення трансплантації кісткового мозку вводять імунологів, лікарів не знизять.

МОЗ спростовує чутки про закриття відділень "Охматдиту"
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я України розпочало серію публікацій під загальною темою "антифейк", повідомляє прес-служба відомства.

"Антифейк - це оперативна інформація, покликана убезпечити ЗМІ та громадськість від поширення недостовірної або перекрученої інформації, яку поширюють в інформаційному просторі", - сказано в повідомленні.

Першим фейком, який спростовує міністерство, стала реорганізація національної дитячої клініки "Охматдит".

Реорганізація Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку передбачає розформування адміністративної частини, яка була необґрунтованою надбудовою над чотирма відділеннями (підтримуючої, інтенсивної хіміотерапії, трансплантації кісткового мозку, хіміотерапії онкогематологічних захворювань) і не мала ніякої лікувальної функції. "Жодне з відділень не закривається, а функціональні можливості відділення трансплантації кісткового мозку навіть розширюються: в штатний склад ввели посади імунологів, що дуже важливо для лікування дітей з первинним імунодефіцитом. У новій структурі це відділення буде називатися відділенням трансплантації кісткового мозку та імунотерапії", - сказано в повідомленні міністерства.

У МОЗ також стверджують, що не змінюють кількість лікарів, хоча завдяки оптимізації структури Центру кількість пацієнтів, які можуть проходити лікування, зросте.

Нагадаємо, прокуратура Києва направила до суду обвинувальні акти щодо працівниць дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", яких викрили в організації злочинної схеми з присвоєння медичних препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram