ГоловнаСуспільствоПодії

На Рівненському полігоні розпочався слідчий експеримент з мінометами "Молот"

Раніше Міноборони надало для цього два міномети.

На Рівненському полігоні розпочався слідчий експеримент з мінометами "Молот"
Архивное фото
Фото: ukr.media

Військові почали слідчий експеримент з мінометами "Молот", щоб установити причину розриву міномета на Рівненському полігоні 6 липня.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Фейсбуці.

"На полігоні за участю директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, експертів і представників Міноборони починаємо слідчий експеримент щодо встановлення причини детонації/вибуху міномета "Молот", - написав він.

Матіос також висловив співчуття родинам загиблих і поранених бійців 128-ї бригади.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Нагадаємо, 6 липня через розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні від отриманих травм, несумісних з життям, троє військовослужбовців загинули, ще дев'ять отримали поранення. Загиблі були бійцями 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степанові Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Вікторові Муженку доповісти про підсумки розслідування інциденту наступного тижня, а також розпорядився призупинити використання мінометів у зоні АТО.

Також було вирішено провести слідчий експеримент, для якого Міноборони надало два міномети "Молот" з тієї самої заводської партії, що й міномет, який призвів до загибелі військовослужбовців.

Трагедія на Рівненському полігоні - це не перший вибух "Молота", який призвів до жертв. У липні 2016 року в результаті вибуху міномета на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області загинули дві людини. 30 березня 2017 року в Авдіївці в результаті вибуху міномета "Молот" загинуло троє бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram