ГоловнаСуспільствоЖиття

Гідрофлоу - альтернатива хлору Актуально

Гідрофлоу - альтернатива хлору

Сьогодні в Україні гостро постала проблема питної води. Насамперед проблема підготовки питної води. Із засобів масової інформації ми всі чуємо, що запасів хлору, який необхідний для підготовки питної води, залишилося менш ніж на місяць.

Як завжди у нас в Україні, «де тонко, там і рветься». На жаль. Але чому ми намагаємося вирішити проблему, коли вже дуже гаряче? Чому ми не дивимося наперед, не запобігаємо проблемі? З радянських часів хлор використовувався для підготовки води. На жаль, ми досі живемо в кам’яному віці. Європа вже давно використовує альтернативні варіанти підготовки питної води, а ми пасемо задніх, як печерні люди.

Якщо проаналізувати та вивчити, як європейці обробляють воду перед тим, як вона піде до споживача, ми побачимо, що є набагато кращі та безпечніші варіанти, ніж хлор.

Фото: mir-prekrasen.net

Можна по-різному ставитися до альтернативних методів, але ж вони працюють! І працюють не тільки за кордоном, а й у нас, в Україні. У 2015 році на ринок України вийшла компанія, яка є офіційним дистриб’ютором обладнання для обробки води.

Компанія «Гідрофлоу Україна» є офіційним представником Британської компанії «Гідропас Текнолоджі», заснованої 1992 року доктором технічних наук Денні Стефаніні. Він розробив власну теорію кристалізації і створив перший прототип приладу Гідрофлоу для захисту від накипу в домашніх умовах.

Мільйони споживачів у 68 країнах світу вже довірили приладу Гідрофлоу захист своїх систем підготовки води, труб, котлів, теплообмінників, побутових приладів та інших агрегатів.

Випробуваннями і тестами доведено, а також підтверджено лабораторним дослідженнями, що під дією сигналу Гідрофлоу на 99,9% гинуть такі віруси, як кишкова паличка, стафілокок, легіонела. Це підтверджено лабораторією Швейцарії SGS (Société Générale de Surveillance) та МОЗ НМУ імені О.О. Богомольця.

Доведено, що при використанні технології Гідрофлоу можна зменшити використання хімічних реагентів (хлору, гіпохлориду, коагуляну та флокулянту) на 40-60%, що суттєво зменшить навантаження на бюджет міст. Також зменшиться собівартість виробництва води, буде забезпечено високий ступінь захисту подачі води для населення, соціальної сфери. Ці фактори суттєво вплинуть на формування тарифів.

Сьогодні у зв’язку з призупиненням роботи заводу ПрАТ «Дніпроазот» у м. Кам’янське досить важко віднайти нові джерела закупівлі хлору для знезараження води. Проблема досить гостро постала для водоканалів, підприємств, які використовують хлор для знезараження водооборотних систем, комунальної, соціальної та бізнесової сфери.

Система електронної водопідготовки Гідрофлоу може бути альтернативою, частковою заміною хлору без втрати якості при підготовці води для населення.

Система Гідрофлоу досить легко монтується без порушення технологічних циклів підприємства, може працювати без зупинок та сервісного обслуговування 36 років.

Система Гідрофлоу є найбільш ефективною в боротьбі із накипом, розмноженням бактерій та вірусів у системах водопостачання та у системах підготовки води, здатна запобігти утворенню бактерій та вірусів у системах підготовки води без застосування важких хімічних елементів. Технологія Гідрофлоу є екологічно чистою, не шкодить здоров’ю людини, про що свідчать вітчизняні та міжнародні сертифікати якості.

Система Гідрофлоу забезпечить надійний захист від утворення біологічних відкладень у транспорті подачі води (трубах, якими вода потрапляє до населення). Під дією сигналу Гідрофлоу бактерії та віруси не зможуть розмножуватися в системах подачі води, таким чином населення зможе отримати більш якісну воду без додаткових витрат на підприємствах підготовки води в містах.

Так само широко можна застосовувати систему Гідрофлоу на знезараженні стічних вод. При використанні Гідрофлоу на стічних водах підприємства можуть зменшити використання важких хімічних елементів до 60%. Відповідно, якіснішу воду великі підприємства будуть скидати в навколишнє середовище. Наша фауна і флора буде відновлюватися, а підприємства отримають від використання системи Гідрофлоу суттєву економію.

Принцип роботи приладу Гідрофлоу такий: сигнал приладу створює у воді «віртуальні електроди», і коли бактерія чи вірус пропливає по системі, вода стає електрично зарядженою, молекули води відтісняють від бактерії інші речовини, створюючи навколо неї зону з чистої води (на молекулярному рівні), і це позбавляє бактерію живлення. Виникає осмотичний тиск, який змушує молекулу води проникати всередину бактерії.

За достатньо великого заряду тиск стає настільки сильним, що молекули води розривають стінки бактерії чи вірусу. Відшарування біоплівки відбуваються за тим самим принципом, що й знезараження бактерій і водоростей - під дією сигналу, що проходить по всій системі.

Які висновки можна зробити із зазначеного?

- Прилад і технологія Гідрофлоу включає два механізми біоочищення: зворотний осмос та механізм флокулювання, що дозволяє обробляти заражені рідкі середовища в найширшому діапазоні солевмісту, аж до продуктів зворотного осмосу.

- Застосування технології Гідрофлоу сертифіковане в 68 країнах світу, і її ефективність підтверджена висновками таких лабораторій, як SGS, МОЗ НМУ імені О.О. Богомольця та іншими.

- Наявне широке застосування інгібіторів фосфатної групи і біоцидів призводить до додаткових витрат і на їх придбання, і на заходи утилізації/очищення такої води. Застосування технології Гідрофлоу знижує/виключає загальну кількість застосовуваних хімічних речовин, а вода без додаткової обробки використовується для садівництва і інших цілей, оскільки не містить хімікатів.

 - Експериментально підтверджено і заактовано, що застосування технології Гідрофлоу, зокрема, дозволяє знизити: кількість життєздатної кишкової палички (Е. Coli K12) на 95%; термотолерантних коліформних бактерій в > 3,3 разу; загальне число коліформних бактерій в > 3,3 разу; загальне число коліфаги в> 2 рази, сульфоідредуцивних клостридій в > 90 разів а також забезпечити вимоги Директиви ЄС з каламутності питної води: не вище за 0,4 NTU.

- Використання технології Гідрофлоу при обробці стоків дозволяє знизити витрату флокулянта на 40-50 % без погіршення якості води і отримати значення TSS / L (TSS-повні зважені речовини) менш ніж 1,000 мг.

- Збільшення швидкості осідання суспензій при обробці стічних вод дозволяє підвищити пропускну здатність всього комплексу очисних споруд та знизити/виключити вплив карткових полів на забруднення повітряного басейну. При цьому виключається необхідність у додаткових площах для організації нових ділянок осадження і очищення, а канали подачі стоків на утилізацію також знезаражуються.

- Вибір типу приладу і місця його монтажу необхідно проводити після ретельного вивчення об'єкта з відповідним обґрунтуванням технічної і економічної доцільності.

І це не порожні слова. Перейдіть за лінками, подивіться і зробіть свої висновки:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram