ГоловнаСуспільствоПодії

В Ірпені активісти розібрали паркан незаконної забудови

Суд наклав арешт на земельну ділянку, але будівництво триває.

Увечері у вівторок, 10 липня, жителі Ірпеня розібрали паркан навколо незаконного будівництва на земельній ділянці, що належить Київському обласному управлінню МВС України, а саме - Державній службі охорони.

Ірпінський міський суд 27 червня наклав арешт на земельну ділянку, але будівництво триває.

"Тітушки на захисті незаконного будівництва на землях МВС. Є рішення про судовий арешт, проте вони будують. Громада зібралася пояснити, що це незаконно", - повідомила журналістка Михайлина Скорик, виклавши відео з прямого ефіру в групі Ірпінь Daily/Ірпінь в фейсбуці.

"Хлопці в амуніції стоять і захищають тих, хто ллє бетон всупереч рішенню суду про арешт", - написала вона, виклавши фото з місця події.

Фото: facebook.com/mikhailyna.skoryk

Під час акції відбулися зіткнення між активістами і "тітушками". Жінці поранили руку. На місце інциденту викликали поліцію.

За даними видання Моя Київщина, голова Ірпінського суду Людмила Саранюк постановила заборонити будь-яку діяльність на земельній ділянці, що перебуває у користуванні ДСО.

"Забудовник - компанія "Альфа-Буд", яка пов'язана з наближеним до мера Ірпеня Володимиром Карплюком забудовником Антоном Мирончуком та фірмою "Орлан Інвест Груп", почала заливати бетон на незаконне будівництво в Ірпені. Цільове призначення цієї землі - для обслуговування адміністративного корпусу, гаражів та АЗС Державної служби охорони", - повідомляє видання.

Раніше сьогодні правоохоронці провели обшуки в мерії Черкас і багатьох місцевих забудовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram