ГоловнаСуспільствоПодії

У київському метро поліцейський кийком побив чоловіка

Прокуратура почала розслідування інциденту.

Прокуратура почала розслідувати побиття чоловіка поліцейським на станції метро "Контрактова площа" в Києві.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №7 розпочате кримінальне провадження за фактом можливих неправомірних дій з боку столичного поліцейського в зв'язку з інцидентом, який стався 08.07.2018 на станції метро "Контрактова площа", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, 23-річний співробітник управління поліції в метрополітені Головного управління Нацональної поліції в Києві, перебуваючи на службі, без явної необхідності застосував стосовно громадянина, який в цей час перебував на пероні зазначеної станції, заходи фізичного впливу та спецзасоби.

Дії поліцейського на камеру телефону зняв випадковий свідок.

За цим фактом місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

Одночасно керівництвом ГУ Нацполіції в Києві ініційовано проведення службової перевірки щодо зазначеного працівника, результати якої будуть долучені до матеріалів кримінального провадження.

Досудове розслідування триває. Проводяться необхідні першочергові слідчі дії з метою об'єктивного з'ясування всіх обставин події.

Раніше повідомлялося, що трьох поліцейських вигнали з роботи за знущання над затриманим на вокзалі в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram