ГоловнаСуспільствоЖиття

У нові буднорми можуть включити туалети в метрополітені

У низці країн туалети для пасажирів метро - поширена практика.

У нові буднорми можуть включити туалети в метрополітені
Фото: metro.kiev.ua

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливість проектування туалетів для пасажирів метрополітену.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За його словами, відповідні зміни запропоновано внести в Державні будівельні норми "Споруди транспорту. Метрополітени".

"Питання наявності на станціях метрополітену туалетних кімнат, доступних для звичайних людей (пасажирів метро), - не нове і періодично порушується громадянами. Наскільки мені відомо, в Києві навіть створювали таку петицію, яку підтримали багато киян. Тобто запит у суспільства є. Але проектування публічних туалетів на станціях метрополітену в державних будівельних нормах зараз не передбачено", - зазначив Парцхаладзе.

За його словами, розглядатиметься і технічна можливість облаштування туалетів у вестибюлях станцій, і альтернативні варіанти - обладнання в підземних переходах або при вході.

Відсутність норми проектування громадських туалетів для відвідувачів у чинних ДБН пояснюється можливою небезпекою для пасажирів, недопущенням закладки пожежо- та вибухонебезпечних предметів. При цьому в низці країн, зокрема: у Франції, Великобританії, Австрії, Японії, Південній Кореї - туалети для пасажирів метро - поширена практика.

В Україні також є приклади облаштування туалетних кімнат для пасажирів метро на деяких станціях харківського метрополітену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram