ГоловнаСуспільствоЖиття

Коли робити заміну масла в двигуні?

Автомобільні моторні та трансмісійні масла - це витратні матеріали. В процесі експлуатації авто вони забруднюються і зношуються. У результаті забруднення частинками пилу і металу, а також у процесу природного зносу пакета присадок, які входять до складу мастильних матеріалів, масла поступово втрачають свої антифрикційні, миючі, антиокислювальні і протипінні властивості. Тому масло в картері двигуна і коробки передач автомобіля необхідно періодично міняти. 

Є чітка ознака, яка однозначно свідчить про те, що потрібна заміна масла в двигуні і КПП, - це цифри на панелі. Як тільки показники кілометражу на одометрі сягнули значень, зазначених в інструкції з експлуатації авто, варто поміняти автомобільне масло.

Але досвід майстрів сервісної мережі Oiler (підтверджений дослідженнями українських наукових установ і неофіційними рекомендаціями місцевих представників європейських автомобільних марок) показує, що в Україні варто міняти моторне масло в півтора-два рази частіше, ніж того вимагає інструкція, оскільки:

  • якість українського бензину і дизельного палива нижча, ніж в Європі, США або Японії. Через підвищений вміст сірки і деяких інших шкідливих для двигуна добавок у вітчизняному паливі відбувається прискорений знос присадок, через що масло швидше втрачає свої найважливіші властивості;
  • внаслідок не надто ретельного догляду за дорогами в Україні в повітрі над міськими вулицями і заміськими трасами міститься підвищена концентрація пилу. Дрібні абразивні частинки, які потрапляють у циліндри ДВЗ крізь повітряні фільтри, засмічують масло. Це призводить до прискореного зносу пар тертя.

Тому українські водії, які піклуються про стан двигунів своїх авто, змінюють моторні та трансмісійні масла трохи частіше або не рідше, ніж того вимагають інструкція з експлуатації та сервісна книжка.

Яке моторне масло вибрати? Щоб забезпечити правильну експлуатацію і великий термін служби авто, масла, які заливають у двигун і КПП, повинні відповідати рекомендаціям виробника. В інструкції з експлуатації вашого автомобіля вказаний приблизний список марок ПММ, яким довіряє автовиробник, і вимоги до їх в'язкості. За цими параметрами можна самостійно вибрати і купити моторне масло, але слід пам'ятати:

  • не варто купувати дешеві масла від невідомих виробників і контрафактну продукцію. Використання неякісного масла може призвести до пошкодження двигуна і зменшення його ресурсу;
  • при виборі масла необхідно враховувати вид основи («мінералка» або «синтетика»). Синтетичні та мінеральні масла з близькими індексами в'язкості далеко не завжди взаємозамінні;
  • якщо ви не впевнені на 100% в тому, що правильно підібрали масло для двигуна або КПП, слід проконсультуватися з фахівцем.

Де можна поміняти масло в Києві? Заміна масла - нескладний процес. У багатьох автомобілях достатньо відкрутити пробку на картері і підставити під двигун порожню ємність для відпрацювання, щоб злити старе масло. Але з цілком очевидних причин (необхідність у підйомнику або естакаді, можливість забруднитися і складності з утилізацією відпрацьованої рідини) заміну масла зручніше проводити на СТО.

Мережа СТО Oiler, які спеціалізуються на заміні моторного і трансмісійного масла, надає недорогі послуги із заміни технічних рідин у двигунах і КПП легкових і комерційних автомобілів.

  • Сервісні станції Oiler працюють на Печерську, Лук'янівці, Деміївці та в Софіївській Борщагівці.
  • Масло можна купити безпосередньо на СТО. Співробітники автосервісу допоможуть вибрати мастильні матеріали з урахуванням рекомендацій виробника і вашого бюджету.
  • На СТО Oiler заливають тільки оригінальні моторні та трансмісійні масла від виробників з бездоганною репутацією.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram