ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані провели акцію на підтримку політв'язнів Кремля

Учасники акції закликали Захід сприяти у звільненні Сенцова і Карпюка.

Близько сотні людей зібралися в неділю, 8 липня, на Майдані Незалежності в Києві, щоб підтримати українського режисера, політв'язня Олега Сенцова.

Напередодні учасники акції прийшли до посольств Німеччини та Франції. Вони передали листа з вимогою до Ангели Меркель і Еммануеля Макрона особисто звернутися до Путіна з проханням про звільнення Олега Сенцова.

"Мало тиску на Європу, тому потрібно постійно нагадувати про те, що Росія - агресор і утримує українських політичних в'язнів. У влади РФ немає людяності, тому навряд чи нам вдасться до них достукатися, але якщо закликати міжнародну спільноту, то може бути результат", - цитує "Громадське" одного з організаторів акції, автомайданівця Андрія Бондаренка.

Крім закликів звільнити Сенцова, учасники акції закликають підтримати ще одного українського політв'язня в Росії - Миколу Карпюка, якого засудили до 22,5 років колонії суворого режиму.

Також організатори акції анонсували більшу акцію до дня народження Олега Сенцова 13 липня.

Нагадаємо, сьогодні вже 56-й день голодування Сенцова. Його затримали 2014 року. А 2015-го його звинуватили в тероризмі і засудили до 20 років в'язниці.

Миколу Карпюка в РФ визнали винним за трьома статтями (керівництво й участь у банді, вбивство двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов'язку й у замаху на вбивство). Слідком РФ заявив, що Карпюк разом з нині покійним Олександром Музичком керував "бандою "Вікінг", яка нібито скоювала злочини в Чечні в 90-х роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram