ГоловнаСуспільствоПодії

48-річного киянина, підозрюваного у вбивстві підполковника Глушака, заарештували (оновлено)

Підозрюваний ретельно готувався до злочину.

48-річного киянина, підозрюваного у вбивстві підполковника Глушака, заарештували (оновлено)

Прокуратура Києва оголосила підозру 48-річному жителю Києво-Святошинського району Київської області за фактом умисного вбивства поліцейського Дмитра Глушака. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Facebook.

"Встановлено, що наприкінці червня зловмисник, який вже був неодноразово судимий за тяжкі корисливі злочини, через мережу інтернет знайшов оголошення потерпілого про продаж золотого ланцюжка та домовився про зустріч", - повідомили у прокуратурі.

Під час зустрічі, сівши в автомобіль на заднє сидіння, затриманий двічі вистрілив у Глушака і пограбував його, забравши ланцюжок та мобільний телефон.

"Зібрані під час досудового слідства докази обґрунтовано підтверджують причетність затриманого до злочину, а також свідчать про ретельну підготовку до його здійснення", - уточнили в прокуратурі.

Затриманому оголосили підозру за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне заподіяння смерті іншій людині з корисливих мотивів) і ч. 4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством) КК України.

Оновлення. Речник столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що Шевченківський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави, передає "112 Україна".

За її словами, затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне.

Нагадаємо, підполковник поліції Дмитро Глушак був убитий 5 липня у власній машині з пістолета ТТ. За словами джерела LB.ua в правоохоронних органах, підозрюваний минулого року вийшов з в'язниці, де відбував термін за шахрайство.

З Глушаком він знайомий не був, а вийшов на нього через інтернет-барахолку, де поліцейський виставив на продаж золотий ланцюжок вагою 100 грамів. Злочинець мав пристойний вигляд, у піджаку і з портфелем, тож Глушак пустив його в машину і погодився їхати в сусідній двір - нібито для перевірки якості золота.

Там вбивця дістав пістолет і застрелив поліцейського. Ланцюжок він відразу поніс у ломбард. Злочинця вирахували протягом декількох годин за записами камер відеоспостереження і мобільним трафіком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram