ГоловнаСуспільствоЖиття

Дамба для обліку постачання води у Крим готова на 80%

Технічна можливість подавати каналом воду на півострів з'явиться восени 2018 року.

Дамба для обліку постачання води у Крим готова на 80%
Фото: e-crimea.info

Дамба на Північно-Кримському каналі неподалік від адміністративної межі з Кримом готова на 80-90%. Про це телепроекту "Крим.Реалії" повідомив начальник 2-го відділення управління Північно-Кримського каналу Іван Біган.

За його словами, після закінчення будівництва восени 2018 року через цю дамбу технічно можливо подавати воду на півострів. Водночас фахівець наголосив, що подавання води стане можливим після повернення Криму під контроль України.

"Щойно Автономна Республіка Крим повернеться в лоно України, ми будь-якої миті можемо подати воду. Питання одного-двох-трьох днів. Ми зможемо відкривати затвори, зможемо закривати щити, знімаються шандори - і вода піде на Крим", -сказав він.

Вузол обліку води в Північно-Кримському каналі, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом, почали будувати в 2014 році. Через Північно-Кримський канал Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді. Після анексії Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинили.

Українська влада неодноразово робила заяви про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram