ГоловнаСуспільствоЖиття

У "Нафтогазі" пояснили причину відсутності води у третини жителів Києва

У "Київтеплоенерго" не визнають боргів.

У "Нафтогазі" пояснили причину відсутності води у третини жителів Києва
Фото: EPA/UPG

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів, чому досі не вдається укласти договір з "Київтеплоенерго" і забезпечити жителів Києва гарячою водою. Про це в п'ятницю, 6 липня, голова НАК повідомив в ефірі 5 каналу

За його словами, "Нафтогаз" не може укласти договір на постачання газу через великі борги, які "Київтеплоенерго" ще не визнало.

Коболєв нагадав, що "Київтеплоенерго" - це комунальне підприємство, за яке несе відповідальність Київська міська державна адміністрація.

"Компанія була створена з нуля. І в цю компанію з компанії "Київенерго" були передані теплогенеруючі активи. Ахметов передав активи - це майно (котельні, трубопроводи), а боргові зобов'язання повинні перейти згідно з буквою закону", - повідомив Коболєв.

Нагадаємо, більш ніж три тисячі будинків у Києві відключені від водопостачання через заборгованість. Оскільки НАК "Нафтогаз" відмовив "Київтеплоенерго" в укладанні угоди, вимагаючи, щоб КП взяла на себе боргові зобов'язання попереднього виконавця послуг - ПАТ "Київенерго".

Раніше мер столиці Віталій Кличко заявив, що Київська міська рада веде переговори з НАК "Нафтогаз" щодо реструктуризації боргів за газ, оскільки сплатити відразу всю суму неможливо.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз" становить майже 5 млрд грн: близько 3 млрд грн боргів населення, 1 млрд гривень - борг державного бюджету за надані пільги та субсидії, теплопостачання бюджетних установ, різниці в тарифах, ще близько 1 млрд грн - нараховані штрафи і пеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram