ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті сьогодні траур за загиблими військовими на полігоні в Рівному

Загиблим було 22, 40 та 43 роки.

На Закарпатті сьогодні траур за загиблими військовими на полігоні в Рівному
Фото: www.0629.com.ua

Сьогодні, 7 липня, на Закарпатті оголошено День жалоби у зв'язку із загибеллю трьох військових 15 окремого гірсько-піхотного батальйону від вибуху міномета "Молот" на полігоні в Рівненській області. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

"В суботу, 7 липня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Закарпатської області буде приспущено державний прапор. Крім того, установам і організаціям незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в результаті розриву міномета через отримані травми несумісні з життям троє військовослужбовців загинули, ще дев'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості. Загиблі військові були бійцями 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді.

За інформацією Закарпатського обласного військового комісаріату, на полігоні загинули:

- Валерій Тіхоновський, 40 років, капітан, командир мінометної батареї військової частини А1778;

- Дмитро Власов, 22 роки, солдат, старший навідник міномета 1-го мінометного взводу мінометної батареї військової частини А1778;

- Юрій Пишкар, 43 роки, солдат, майстер - номер розрахунку 1-го мінометного взводу мінометної батареї військової частини А1778.

Раніше у Міноборони повідомили, що трьох поранених солдатів доставили вертольотом у Львів. Вони перебували у важкому стані, проте загрози їхньому життю немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram